دسته‌بندی نشده

فستیوال ۱۱٫۱۱

در تاریخ چینی ، ۱۱ نوامبر به عنوان روز مجرد ها (Singles’ Day) معروف است و نام گذاری این روز به دلیل شکل ظاهری این تاریخ یعنی (۱۱٫۱۱) می باشد که با توجه به باورهای عمومی چین شبیه به درختان بدون برگ است. جامعه مصرفی چین این روز را به دلیل بهره گیری از تعداد زیاد تبلیغات و فروش شرکت های بزرگ تجارت الکترونیک ، جشن می گیرد و برای این شرکت ها، این بزرگترین رویداد سال در سطح بین المللی است .

روز مجردها به تلفظ چینی “گوان گون جیه” به معنی “چوب لخت” است. اصطلاحی که به طنز، به مجردها یا به قول ایرانی ها به آدم های عزب گفته می شود. سرچشمه روز “گوان گون جیه” به دانشگاهی در شهر “نن جین” بر می گردد. در سال ۱۹۹۳ چهار دانشجوی دانشگاه “نن جین” که با یکدیگر در خوابگاه دانشگاه هم اتاق بودند، شبی دور هم جمع می شوند و شروع می کنند به گپ زدن و شوخی کردن، آن ها که همه مجرد بودند و هیچ دوست دختری نداشتند، ایده ای به نظرشان می رسد. چهار جوان، با یکدیگر قرار می گذارند تا روز یازدهم ماه نوامبر را به عنوان روز خاص پسرهای مجرد که هیچ دوست دختری ندارند، تعیین کنند. این روز خاص از همین اتاق در خوابگاه سرچشمه گرفته و کم کم به کل دانشگاه گسترش می یابد. حتی پس از فارغ التحصیل شدن آن ها، این رسم کم کم گسترش یافته و به سراسر کشور، به خصوص در میان جوان ها متداول می شود و تا امروز به عنوان روز خاص مجردها باقی می ماند. البته این روز در ابتدا مختص پسرها بود، اما حال دخترها و پسرهای مجرد این روز را با هم جشن می گیرند.

روز مجردها در واقع در پاسخ به روز عشاق، از سال ۱۹۹۰ در ۱۱ نوامبر هر سال در چین جشن گرفته می‌شود. دلیل انتخاب این تاریخ خاص این است که یازدهم نوامبر به صورت ۱۱/۱۱ نوشته می‌شود که چهار عدد یک را پوشش می‌دهد. روزی که روی افراد تنها و مجرد تاکید دارد.

از آنجا که این روز، رویدادی نوظهور است و بیش از بیست سال سابقه ندارد. بر خلاف اکثر مناسبت های چین که دارای یک پیشینه تاریخی است، این مناسبت از جمله مناسبت های معاصر چین به شمار می رود و رسم ثابت و مشترکی برای گرامی داشت آن شکل نگرفته و جوان ها هر کدام به روشی که دوست دارند آن روز را به خوشی می گذرانند. به طور مثال عده ای ترجیح می دهند با دوستان خود در رستوران غذا بخورند. بعضی به مراکز کارائوکه (مرکز آواز خوانی) می روند و تفریح می کنند. بعضی هم علاقه دارند به مراکز خرید رفته و خرید کنند. به هرحال هرکس به شکلی روزی خوش برای خود می سازد.

با شکل گرفتن این روز به عنوان یک روز خاص، مراکز تجاری هم از آن به عنوان یک فرصت بازرگانی استفاده کرده و در این روز، با تخفیف کالاهای خود، مشتری هایی بسیار برای خرید کالاهایشان جذب می کنند. از جمله فروشگاه های  ارایه کننده این تخفیف می توان به aliexpress, T-Mall  banggood, dhgate, gearbest,اشاره کرد در حال حاضر برندهای دیگری مثل JD.com یا پوشاک Zara و Macy و سایر شرکت‌های اروپایی و آمریکایی نیز به این کمپین و عرضه‌ی تخفیف‌های ویژه در این روز پرداخته‌اند.

در این روز کارخانجات و تولید کنندگان شرق آسیا با ارائه میلیون ها کالا با تخفیف تا سقف ۷۰ درصد ، پیشنهادات شگفت انگیزی می دهد . پس بدون شک یک فرصت اسثتنایی برای خرید می باشد. در حال حاضر روز مجردها به تدریج در حال جا افتادن در سایر کشورها هم در حال تبدیل شدن به رویدادی مناسب برای عرضه آنلاین و آفلاین محصولات با قیمت‌های مطلوب مشتریان است. این جشنواره دیگر مختص مرزهای داخلی چین بزرگ نیست و همه می توانند در این روز از تخفیف ها استفاده کنند. در دنیای آنلاین خیلی چیزها مشخص نمی شود، اصلا شاید بسیاری از کسانی که از این تخفیف ها استفاده می کنند، مجرد نباشند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *